2. Januar 2021

Nasdaq-börsnoterade finansiella företag som samlar in skulder för att investera upp till $ 100 miljoner i Bitcoin

Von admin

Hongkongs huvudkontor multinationella finansiella tjänsteföretag Greenpro Capital Corp. (NASDAQ: GRNQ) har meddelat att man planerar att investera i Bitcoin.

Enligt Greenpro Capitals pressmeddelande har „det pågående massintagandet av $ BTC av banker, hedgefonder, försäkringsbolag och institutioner“ stärkt sin tro på att världens flaggskeppskryptovaluta är en „pålitlig“ värdebutik.

Företaget förväntar sig att Bitcoin och vissa andra toppkryptoasseter (som Ether) ger bättre avkastning än att hålla kontanter

Därför vill Greenpro Capital investera i Bitcoin. Den planerar att göra det på två sätt: (i) genom att använda sina egna kontanter för att köpa BTC; och (ii) genom att samla upp till 100 miljoner dollar i skuld för att kunna lägga ännu mer pengar på Bitcoin.

Dr. CK Lee, VD för Greenpro Capital, hade detta att säga:

”Vi tror helt på $ BTC som en värdeförvaring. Jag har instruerat våra investeringsbanker att höja skulden under första kvartalet 2021 på upp till 100 miljoner dollar för att investera i $ BTC. Företaget kommer också att investera sina egna kontanter i $ BTC. ”

Greenpro Capital kommer att använda kryptobörs CryptoSX , som är ett av dess dotterbolag, för att köpa Bitcoin.

Den 11 december utfärdade ett annat Nasdaq-noterat företag, MicroStrategy, ett pressmeddelande för att tillkännage ”stängningen av det tidigare tillkännagivna erbjudandet på 0,750% konvertibla seniornoter till och med 2025” och fortsatte med att säga att ”det sammanlagda huvudbeloppet av sedlarna såldes i erbjudandet var 650 miljoner dollar. ” Tio dagar senare tillhandahöll MicroStrategy CEO följande uppdatering.